• 013 29 36 13

Akita Inu

Akita Inu pups te koop

Goed nieuws! Wij hebben op dit moment prachtige Akita Inu pups te koop.

Al onze Akita inu pups zijn minstens 8 weken oud wanneer ze het nest mogen verlaten. De beschikbare hondjes zijn gechipt, gevaccineerd en ontwormd. Ze worden allemaal verkocht met een Europees paspoort en twee jaar schriftelijke gezondheidsgarantie.

De foto's en video's die u ziet op onze website, zijn van onze eigen pups. Meestal zijn ze recent, maar u kan ons best even contacteren om te vragen welke puppy's nog beschikbaar zijn.

Over de Akita Inu

Akita Inu pups te koop. De Akita Inu is afkomstig uit Japan. Daar was hij vroeger een echte jachthond die herten, zwijnen en beren moest vangen. Tegenwoordig is het meer een gezelschapshond die ook als waakhond erg geschikt is. Na 1956 werd er in de Verenigde Staten een nieuwe lijn gefokt. De Amerikaanse Akita is iets breder, met meer een berenhoofd. Dit is ook het type dat in onze kennel gefokt wordt.

Veel mensen gaan de Akita Inu herkennen door de wereldberoemde film "Hachiko". In dit waargebeurde verhaal ziet u duidelijk hoe trouw het ras kan zijn, ten opzichte van zijn baasje.

Vacht en verzorging

Akita Inu honden hebben recht en grof bovenhaar en een zachte, dichte ondervacht. Amerikaanse Akita's komen voor in verschillende kleuren, waaronder bruin, gestroomd en zwart. Tijdens de ruiperiode gaan deze honden veel haren verliezen. Gelukkig is deze periode vrij kort en slechts 2 keer per jaar. De verzorging van de vacht neemt dus eigenlijk niet echt veel tijd in beslag. Een goede kam is wel noodzakelijk.

Opvoeding en beweging

Ben jij een consequente baas die stevig in zijn schoenen staat? Dan kan je zeker een Akita Inu puppy kopen. Soms kan deze hond wat dominant of koppig zijn, maar mits een goede training gaat hij veel leren. De omgang met kinderen is zeker geen probleem. Het ras is zeer trouw aan zijn eigenaar en diens gezin. Daarnaast zijn deze honden zeer zelfstandig, waardoor alleen blijven geen probleem is.
De Akita Inu heeft een groot uithoudingsvermogen, maar het is geen probleem als u eens een dag niet gaat wandelen. Tijdens een wandeling in wildrijk gebied is het wel aangeraden om uw hond aan de leiband te houden. Door hun jachtinstinct durven ze wel eens de benen nemen.

Grootte

Volwassen teven hebben een schouderhoogte van ongeveer 61 cm. Reuen worden iets groter, namelijk 67 cm.

Meer informatie over onze pups?

Hezestraat 110
3290 Diest
HK15212283
(0032) 13/29 36 13
info@hezehof.be
Privacy
MA 10:00 - 19:00
DI 10:00 - 19:00
WO 10:00 - 19:00
DO 10:00 - 19:00
VR 10:00 - 19:00
ZA 10:00 - 17:00
ZO 10:00 - 17:00