• 013 29 36 13

Amerikaanse Bulldog

Amerikaanse Bulldog pups te koop

Goed nieuws! Wij hebben op dit moment prachtige Amerikaanse Bulldog pups te koop.

Al onze Amerikaanse Bulldog pups zijn minstens 8 weken oud wanneer ze het nest mogen verlaten. De beschikbare hondjes zijn gechipt, gevaccineerd en ontwormd. Ze worden allemaal verkocht met een Europees paspoort en twee jaar schriftelijke gezondheidsgarantie.

De foto's en video's die u ziet op onze website, zijn van onze eigen pups. Meestal zijn ze recent, maar u kan ons best even contacteren om te vragen welke puppy's nog beschikbaar zijn.

Over de Amerikaanse Bulldog

Amerikaanse Bulldog pups te koop. De Amerikaanse Bulldog is een stoere en zelfzekere werkhond. Bulldoggen werden in Engeland gecreëerd om vee te vangen en stieren te overmeesteren. Voor dit werk had men sterke honden nodig, zonder angst. Zo is de Amerikaanse Bulldog eigenlijk ontstaan. Ze kwamen in Amerika terecht door immigranten die hen meebrachten. Het ras dreigde uit te sterven, maar een zekere Johnson en Scott gingen zich bezighouden met de wederopbouw van het ras. Ze ontwikkelden elk een ander type, met verschillende eigenschappen.

Het Scott-type (standaard) is de meest slanke versie, met een langere snuit en hogere poten. Ze hebben een groot uithoudingsvermogen.
Het Johnson-type (classic) is breder en zwaarder gebouwd. Door hun kortere snuit hebben ze iets minder uithoudingsvermogen.

Beide types zijn nog moeilijk van elkaar te onderscheiden, doordat ze vaak gekruist zijn.

Vacht en verzorging

De vacht is kortharig en komt voor in verschillende kleuren. Beige, wit, gestroomd en gevlekt behoren tot de mogelijkheden. Wanneer de Amerikaanse Bulldog in de rui is, verwijdert u simpelweg de dode haren met een rubberen borstel. Als uw hond veel gezichtsplooien heeft, dan moet u deze ook af en toe schoonmaken.

Opvoeding en beweging

Een echte werkhond heeft natuurlijk ook veel beweging nodig. Neem je hond vaak mee naar buiten voor een stevige wandeling of plaats hem in een grote tuin. Amerikaanse Bulldoggen zijn vrij makkelijk op te voeden. Hun karakter is rustig, maar ze gaan geen gevaar uit de weg. Dat maakt hen natuurlijk ook ideale waakhonden, zonder echt agressief te zijn. Van nature kunnen deze honden heel goed met kinderen om. Als puppy kunnen ze tegen een stootje en als volwassen hond zijn ze een trouwe vriend.

Grootte

Teven hebben een schouderhoogte die varieert van 52 tot 65 cm, terwijl reuen tussen de 57 en 70 cm hoog zijn. De grootte is steeds anders, omdat er natuurlijk twee verschillende types zijn bij dit hondenras.

Meer informatie over onze pups?

MA 10:00 - 19:00
DI 10:00 - 19:00
WO 10:00 - 19:00
DO 10:00 - 19:00
VR 10:00 - 19:00
ZA 10:00 - 17:00
ZO 10:00 - 17:00