• 013 29 36 13

Amerikaanse Cocker Spaniël

Amerikaanse Cocker Spaniël pups te koop

Goed nieuws! Wij hebben op dit moment prachtige Amerikaanse Cocker Spaniël pups te koop.

Al onze Amerikaanse Cocker pups zijn minstens 8 weken oud wanneer ze het nest mogen verlaten. De beschikbare hondjes zijn gechipt, gevaccineerd en ontwormd. Ze worden allemaal verkocht met een Europees paspoort en twee jaar schriftelijke gezondheidsgarantie.

De foto's en video's die u ziet op onze website, zijn van onze eigen pups. Meestal zijn ze recent, maar u kan ons best even contacteren om te vragen welke puppy's nog beschikbaar zijn.

 
 
 
 

Over de Amerikaanse Cocker Spaniël

Amerikaanse Cocker pups te koop. De Amerikaanse Cocker Spaniël is een bekend hondenras uit de Verenigde Staten. Ze zijn ontstaan door de import van spaniëls uit Groot-Brittannië. Deze honden staan bekend om hun hangende oren en prima jachtvaardigheden, vooral tijdens het jagen op vogels. Eerst bestond er enkel de Engelse Cocker Spaniël, maar in Amerika ging men selecteren op uiterlijke kenmerken, zoals een klein lichaam, ronde kop en lange vacht. Uiteindelijk ontstond een type hond dat veel verschillen vertoonde met de originele Engelse Cocker. De Amerikaanse Cocker Spaniël werd dan ook een apart erkend hondenras.

Het jachtinstinct is zeker nog aanwezig, maar de Amerikaanse Cocker wordt vooral gewaardeerd als familiehond. Ze zijn zeer sociaal en zachtaardig van karakter.

Vacht en verzorging

De vacht van een Amerikaanse Cocker Spaniël is langer dan die van de Engelse voorganger. Vooral op de oren, poten en borst. De zijdezachte haren moeten bijna dagelijks gekamd worden. Af en toe wassen met een goede hondenshampoo is geen overbodige luxe. Veel voorkomende kleuren zijn: zwart, blond, chocoladebruin, roodbruin,… maar ook andere tinten zijn toegestaan.

Opvoeding en beweging

Over het karakter van dit ras zijn wel wat meningsverschillen. Volgens sommigen verloopt de opvoeding zeer makkelijk, maar er zijn ook mensen die zeggen dat de Amerikaanse Cocker Spaniël wat koppig blijkt te zijn. Je kan maar beter stevig in je schoenen staan als je beslist om deze hond in huis te halen, zeker tijdens zindelijkheidstraining en dergelijke. Maar over het algemeen is wel geweten dat dit zeer lieve en aanhankelijke honden zijn, die bijna nooit agressief gedrag vertonen. De omgang met kinderen en ander huisdieren verloopt erg vlot.

Dit energieke ras heeft dagelijks voldoende beweging nodig. Ze zijn in staat om urenlange wandelingen aan te kunnen, maar dat is natuurlijk geen noodzaak. Deze honden kunnen zich goed aanpassen om bijvoorbeeld op een appartement te leven.

Grootte

De schouderhoogte van een volwassen reu ligt rond de 38 cm. Bij een teefje is dat ongeveer 35 cm.

Meer informatie over onze pups?

Hezestraat 110
3290 Diest
HK15212283
(0032) 13/29 36 13
info@hezehof.be
Privacy
MA 10:00 - 19:00
DI 10:00 - 19:00
WO 10:00 - 19:00
DO 10:00 - 19:00
VR 10:00 - 19:00
ZA 10:00 - 17:00
ZO 10:00 - 17:00