• 013 29 36 13

Amerikaanse Stafford

Amerikaanse Stafford pups te koop

Goed nieuws! Wij hebben op dit moment prachtige Amerikaanse Stafford pups te koop.

Al onze Amerikaanse Stafford pups zijn minstens 8 weken oud wanneer ze het nest mogen verlaten. De beschikbare hondjes zijn gechipt, gevaccineerd en ontwormd. Ze worden allemaal verkocht met een Europees paspoort en twee jaar schriftelijke gezondheidsgarantie.

De foto's en video's die u ziet op onze website, zijn van onze eigen pups. Meestal zijn ze recent, maar u kan ons best even contacteren om te vragen welke puppy's nog beschikbaar zijn.

Over de Amerikaanse Stafford

Amerikaanse Stafford pups te koop. De American Staffordshire Terriër, ook Amerikaanse Stafford of Am-Staff genoemd, is een hondenras dat werd ontwikkeld in de Verenigde Staten. Deze hond stamt af van de Staffordshire Bull Terriër, die vroeger als vechthond werd gebruikt. De Amerikanen wilden graag een hond ontwikkelen die sterk genoeg was om gevechten te winnen tegen andere honden, stieren en beren. Daarom gingen ze selecteren op grootte, kracht en atletisch vermogen. Zo ontstond de American Staffordshire Terriër, die werd ondergebracht in de groep van de Pitbulls. "Pit" verwijst naar "fighting pit" of "kuil", de plek waar dit soort honden moest vechten. Gelukkig werden deze taferelen verboden, waardoor men de honden ging adopteren en verder fokte met andere doeleinden. Er kwam een evolutie van vechthond naar gezinshond.

De Amerikaanse Stafford is een trouwe familiehond, die heel goed kan opschieten met kinderen. Ze hebben nog steeds sterke kaken en een stevig lichaam, waardoor ze een ideale waakhond zijn. Tijdens het spelen zal duidelijk worden dat er nog steeds veel strijdlust aanwezig is bij het ras, maar wanneer je daar geen misbruik van maakt zal deze hond veel liefde en plezier bieden.

Vacht en verzorging

De vacht van een Am-Staff is erg kort en glanzend. De verzorging stelt niet zoveel voor, want af en toe borstelen is zeker voldoende. Alle kleuren zijn toegestaan, zoals: blauw, roodbruin, beige of gestroomd. Ook gevlekte honden komen voor.

Opvoeding en beweging

De opvoeding van een Amerikaanse Stafford moet zeer consequent gebeuren. Begin op tijd met trainen, want puppy's kan je nog makkelijk bijsturen. Eenmaal volwassen zal dit ras erg krachtig zijn en dan is het te laat om nog te corrigeren. Maar als je een Stafford met liefde opvoedt, dan zullen er nooit problemen zijn. Sterker nog, het zijn ideale gezinshonden die perfect kunnen opschieten met kleine kinderen. De omgang met andere honden kan wel voor moeilijkheden zorgen, maar dat voorkom je door van kleins af aan te socialiseren.

De American Staffordshire Terriër is erg actief en heeft veel beweging nodig. Ze houden ervan om te rennen en te ravotten in de tuin. Ook lange wandelingen en een spelletje apporteren vinden ze geweldig.

Grootte

Volwassen reuen van dit ras worden tussen 45 en 48 cm hoog. Bij teven geldt een schouderhoogte van 43 tot 45 cm. Het gewicht schommelt tussen 17 en 20 kilo.

Meer informatie over onze pups?

Hezestraat 110
3290 Diest
HK15212283
(0032) 13/29 36 13
info@hezehof.be
Privacy
MA 10:00 - 19:00
DI 10:00 - 19:00
WO 10:00 - 19:00
DO 10:00 - 19:00
VR 10:00 - 19:00
ZA 10:00 - 17:00
ZO 10:00 - 17:00