• 013 29 36 13

Basset Hound

Beschikbare pups

Basset Hound pups te koop

Helaas, op dit moment hebben wij geen Basset Hound pups te koop.

Neem gerust contact met ons op, zodat wij u in onze wachtlijst kunnen plaatsen.
Op die manier kunnen wij u contacteren van zodra er nieuwe Basset Hound pups beschikbaar zijn.


Als er pups van dit ras te koop zijn, dan wordt deze pagina onmiddellijk bijgewerkt. Houd onze website dus zeker in de gaten.

 
 
 
 

Over de Basset Hound

Basset Hound pups te koop. De Basset Hound is een hondenras dat vroeger in Frankrijk is ontstaan. Ze werden gebruikt voor de jacht op klein wild, zoals konijnen en hazen. In Engeland werd het ras verder verfijnd, tot de Basset Hound die wij vandaag kennen. Een lang lichaam, korte poten en enorm lange oren. Doordat deze honden zo laag tegen de grond lopen, kunnen ze makkelijk aanhoudend blijven snuffelen. Hun reukzin is fantastisch ontwikkeld, waardoor het echte speurneuzen zijn. De Basset Hound loopt vrij traag op zijn korte pootjes, maar juist daarom konden de jagers deze honden makkelijk bijhouden. Al deze aspecten maken van het ras een uitstekende jachthond.

Maar daarnaast is de Basset Hound ook een ideale gezinshond. Ze zijn rustig, sociaal en zacht van karakter. De omgang met kinderen en andere huisdieren verloopt zeer goed.

Vacht en verzorging

De vacht is kort en glanzend. Deze is erg makkelijk te verzorgen, want af en toe borstelen is meer dan voldoende. De Basset Hound kan verschillende kleuren hebben. Tricolor (wit-zwart-bruin) zien we het vaakst, maar ook wit met bruin komt regelmatig voor.

Opvoeding en beweging

Basset Hounds kunnen vaak nogal koppig zijn en blinken dus niet meteen uit in het opvolgen van commando's. Maar met een consequente aanpak en het nodige geduld, kan u de hond heel wat aanleren. Probeer de oefeningen zoveel mogelijk af te wisselen, zodat de hond niet verveeld raakt.

De Basset Hound heeft niet echt veel beweging nodig. Ze gaan graag wandelen, zeker in het bos, maar dat hoeft niet urenlang te duren. Af en toe wat ravotten in de tuin maakt de honden helemaal gelukkig. Zorg er wel voor dat je tuin goed is afgesloten, want als dit soort honden de kans ziet om op ontdekkingstocht te gaan, dan doen ze dat ook.

Grootte

Bassets zijn vrij zware honden voor hun grootte. De schouderhoogte ligt rond 33 en 38 cm, terwijl het gewicht kan oplopen tot 35 kilo.

Meer informatie over onze pups?

Hezestraat 110
3290 Diest
HK15212283
(0032) 13/29 36 13
info@hezehof.be
Privacy
MA 10:00 - 19:00
DI 10:00 - 19:00
WO 10:00 - 19:00
DO 10:00 - 19:00
VR 10:00 - 19:00
ZA 10:00 - 17:00
ZO 10:00 - 17:00