• 013 29 36 13

Biewer Yorkshire Terriër

Biewer Yorkshire Terriër pups te koop

Goed nieuws! Wij hebben op dit moment prachtige Biewer Yorkshire Terriër pups te koop.

Al onze Biewer Yorkshire Terriër pups zijn minstens 8 weken oud wanneer ze het nest mogen verlaten. De beschikbare hondjes zijn gechipt, gevaccineerd en ontwormd. Ze worden allemaal verkocht met een Europees paspoort en twee jaar schriftelijke gezondheidsgarantie.

De foto's en video's die u ziet op onze website, zijn van onze eigen pups. Meestal zijn ze recent, maar u kan ons best even contacteren om te vragen welke puppy's nog beschikbaar zijn.

Over de Biewer Yorkshire Terriër

Biewer Yorkshire Terriër pups te koop. De Biewer Yorkshire Terriër is een variant van de Yorkshire Terriër. Dit ras is eerder per toeval ontstaan. Een Duits koppel dat Yorkshire Terriërs fokte, ontdekte een zeldzame puppy in één van hun nesten, met andere kleuren. Er werd een speciaal fokprogramma opgestart, om meer van deze unieke hondjes te verkrijgen. Men slaagde erin om het nieuwe ras te ontwikkelen en in 2003 werd de Biewer York voor het eerst in Amerika naar voren gebracht.

De Biewer Yorkshire Terriër is een sociaal, maar pittig schoothondje. Ondanks hun kleine lichaam zijn ze erg energiek en temperamentvol. Deze hondjes hebben veel aandacht nodig van hun baasje, maar ze zullen dan ook veel liefde in de plaats geven.

Vacht en verzorging

De Biewer Yorkshire Terriër heeft erg veel verzorging nodig. De lange en zijdezachte vacht moet dagelijks gekamd worden. Wie zelf geen zin heeft in dit karwei kan regelmatig een trimsalon bezoeken, zodat de haren korter blijven. Meestal wordt het op die manier gedaan, tenzij je mee wil doen aan tentoonstellingen. Als u ervoor kiest om de lange vacht te behouden, dan kan u met een elastiekje of strikje het haar voor de ogen weghouden.

De kleur is wit met zwart en bruin. De normale Yorkshire Terriër heeft geen wit in de vacht, dat is het grote verschil tussen de twee.

Opvoeding en beweging

Een Biewer Yorkshire Terriër kan makkelijk op een appartement gehouden worden. Ze hebben niet enorm veel nood aan beweging, maar dat betekent niet dat ze niet houden van een stevige wandeling. Ieder hondje moet af en toe lekker kunnen rondrennen, dat is ook bij dit ras niet anders. De meeste Biewer Yorkies zijn ook makkelijk op te voeden, omdat ze snel leren. Probeer de oefeningen wat af te wisselen, zodat ze niet verveeld raken. Hun intelligente karakter zorgt er soms wel voor dat ze hun baasje te slim af zijn. Een consequente opvoeding is daarom belangrijk.

Grootte

Een Biewer Yorkshire Terriër wordt niet heel groot. Het lichaamsgewicht bedraagt ongeveer 3 kilo en hun schofthoogte ligt rond de 20 cm.

Meer informatie over onze pups?

MA 10:00 - 19:00
DI 10:00 - 19:00
WO 10:00 - 19:00
DO 10:00 - 19:00
VR 10:00 - 19:00
ZA 10:00 - 17:00
ZO 10:00 - 17:00