• 013 29 36 13

Labrador (blond)

Over de blonde Labrador

Labradors zijn zowat het populairste hondenras in Amerika en Europa. Vooral als familiehond, maar vroeger werden ze in Engeland gefokt om te helpen met jagen. De Labrador Retriever moest het geschoten wild terugbrengen naar zijn baas. "Retrieving" betekent namelijk iets vinden en terugbrengen. Vooral eendenjagers maakten gebruik van deze hond, omdat ze van water houden en goed kunnen zwemmen. Apporteren in het water vormt geen enkel probleem.

Deze trouwe gezinshond is dus eigenlijk gefokt om te werken voor de mens. Dat resulteerde in een slimme hond, die gemakkelijk commando's uitvoert. Hierdoor is de Labrador enorm geliefd bij zowat iedereen. Labrador pups zien er enorm schattig uit, maar ook als volwassen hond zijn ze fantastisch. 

Vacht en verzorging

De vacht van een Labrador is altijd kort en dik, met een waterafstotende ondervacht. Ze komen voor in drie verschillende kleuren. Er zijn blonde labradors, maar ook volledig zwart of chocoladebruin. 

De verzorging van de vacht neemt niet veel tijd in beslag. In de ruiperiode moet je goed borstelen, maar in het algemeen is één keer per week zeker voldoende. 

Opvoeding en beweging

De opvoeding zal zonder problemen verlopen. Een Labrador Retriever is namelijk enorm slim en wil dolgraag werken voor zijn baas. Als je een Labrador puppy in huis neemt en deze vanaf het begin goed socialiseert, dan ga je levenslang kunnen genieten van een geweldige en trouwe hond. Ze zijn erg speels en houden ervan om te apporteren. Deze intelligente dieren worden ook vaak gebruikt als blindengeleidehond of speurhond. Je kan ze vrijwel alles laten doen. 

Labradors hebben best veel beweging nodig. Je kan ze onaangelijnd laten rondrennen of lange wandelingen maken. Dit ras houdt ervan om te zwemmen, dus ga zeker eens spelen in het water. Als je thuis een vijver hebt, dan moet je natuurlijk wel aanleren dat dit verboden terrein is. 

Grootte

Labradors worden ongeveer 54 tot 57 cm groot. Volwassen reuen zijn meestal wat groter dan de teven. Het ideale gewicht is ongeveer 25 tot 35 kilo. Labradors die niet voldoende bewegen, kunnen wel "snel" te dik worden. Let er dus op dat je het gewicht wat in de gaten houdt. 

Wilt u een blonde Labrador puppy kopen?

Ga naar onze beschikbare pups

Meer informatie over onze pups?

Hezestraat 110
3290 Diest
HK15212283
(0032) 13/29 36 13
info@hezehof.be
Privacy
MA 10:00 - 19:00
DI 10:00 - 19:00
WO 10:00 - 19:00
DO 10:00 - 19:00
VR 10:00 - 19:00
ZA 10:00 - 17:00
ZO 10:00 - 17:00