• 013 29 36 13

Bordeaux Dog

Beschikbare pups

Bordeaux Dog pups te koop

Helaas, op dit moment hebben wij geen Bordeaux Dog pups te koop.

Neem gerust contact met ons op, zodat wij u in onze wachtlijst kunnen plaatsen.
Op die manier kunnen wij u contacteren van zodra er nieuwe Bordeaux Dog pups beschikbaar zijn.


Als er pups van dit ras te koop zijn, dan wordt deze pagina onmiddellijk bijgewerkt. Houd onze website dus zeker in de gaten.

Over de Bordeaux Dog

Bordeaux Dog pups te koop. Dit hondenras is afkomstig uit Frankrijk en stamt af van de Molossers. Dat zijn grote en stevige honden uit de Oudheid. Ze werden vroeger vooral gebruikt om te waken, maar namen ook deel aan gevechten met stieren, wolven en beren. Vooral in de streek Bordeaux vonden deze activiteiten plaats, vandaar ook de naam van het ras.

Hun brede kop en stevige lichaam zijn nog steeds duidelijk merkbaar. Toch is de Bordeaux Dog van nature erg rustig en lief voor het eigen gezin. Dat komt omdat ze de laatste jaren gefokt worden als gezinshond.

Vacht en verzorging

De vacht van een Bordeaux Dog is erg zacht en vraagt niet zo veel verzorging. Tijdens de ruiperiode moet je wel borstelen, maar dat is ook alles. Bordeaux Doggen hebben meestal dikke rimpels op het gezicht. Deze moet je af en toe schoonmaken. Qua kleur zijn er niet veel opties bij dit ras, ze zijn namelijk altijd roodbruin. De ene vacht is wel wat lichter dan de andere. Meestal hebben ze een rood masker, maar soms zie je ook een zwarte snoet.

Opvoeding en beweging

Bordeaux Doggen zijn tamelijk rustig en hebben dus niet extreem veel beweging nodig. Zeker in het eerste levensjaar mag je de hond niet al te veel laten bewegen, zodat de botten en gewrichten goed kunnen groeien. Dit grote ras hoort natuurlijk niet thuis op een klein appartementje.

Deze grote honden kunnen erg goed met kinderen omgaan, wanneer ze dit van jongs af aan leren. Je mag van dit ras niet verwachten dat ze dezelfde kunstjes kunnen als bijvoorbeeld de Border Collie. Maar toch kan je ze veel aanleren omdat ze erg slim zijn en graag werken voor hun baas. Een sterk ras vraagt wel een sterke baas, met een consequente aanpak.

Grootte

Bordeaux Dog pups worden volwassen tussen de 60 en 70 cm groot. Ze wegen dan ongeveer 50 tot 70 kilo.

Meer informatie over onze pups?

Hezestraat 110
3290 Diest
HK15212283
(0032) 13/29 36 13
info@hezehof.be
Privacy
MA 10:00 - 19:00
DI 10:00 - 19:00
WO 10:00 - 19:00
DO 10:00 - 19:00
VR 10:00 - 19:00
ZA 10:00 - 17:00
ZO 10:00 - 17:00