• 013 29 36 13

Border Collie

Beschikbare pups

Border Collie pups te koop

Goed nieuws! Wij hebben op dit moment prachtige Border Collie pups te koop.

Al onze Border Collie pups zijn minstens 8 weken oud wanneer ze het nest mogen verlaten. De beschikbare hondjes zijn gechipt, gevaccineerd en ontwormd. Ze worden allemaal verkocht met een Europees paspoort en twee jaar schriftelijke gezondheidsgarantie.

De foto's en video's die u ziet op onze website, zijn van onze eigen pups. Meestal zijn ze recent, maar u kan ons best even contacteren om te vragen welke puppy's nog beschikbaar zijn.

Over de Border Collie

Border Collie pups te koop. De Border Collie werd oorspronkelijk in Engeland gefokt om schapen te drijven en daar wordt hij vandaag nog steeds voor gebruikt. Dit hondenras is enorm intelligent en ze scoren dan ook goede punten bij verschillende hondensporten, zoals behendigheid, gehoorzaamheid en fly-ball.

Border Collies zijn zeer lief en trouw van karakter. Dat maakt van het ras de ideale gezinshond, die ook zeer goed met kinderen kan opschieten. Ze zijn zo makkelijk te trainen dat ze ook dienst doen als blindengeleidehond, drugshond en explosievenhond.

Vacht en verzorging

De vacht van een Border Collie is halflang, met een dichte ondervacht. Wekelijks kammen is dus wel een must, maar verder heeft de vachtverzorging weinig om handen. Sommige exemplaren hebben een langere vacht en die mag je wel wat vaker borstelen. De meest voorkomende kleur is zwart-wit, maar ook andere kleuren zijn toegestaan, zoals merle, tricolor, chocoladebruin en grijs.

Opvoeding en beweging

Je zal niet snel een hondenras vinden dat makkelijker te trainen is dan de Border Collie. Deze dieren zijn zo slim dat je ze vrijwel alles kan aanleren in een korte periode. Wie een Border Collie in huis haalt, doet er goed aan om intensief met de hond bezig te zijn. Deze soort moet voortdurend uitgedaagd worden, zowel fysiek als mentaal. Ze passen dus het best in een sportief gezin, dat graag gaat wandelen of hondensporten beoefent, zoals gehoorzaamheid, behendigheid of fly-ball.

Wie een waakhond zoekt die lang alleen moet blijven, kan beter opteren voor een ander ras. Border Collies maken graag deel uit van het gezin en zullen zelden of nooit dominant gedrag vertonen.

Grootte

Border Collie pups zullen uitgroeien tot middelgrote honden van ongeveer 50 tot 55 cm. Het gewicht ligt niet erg hoog en bedraagt zo'n 25 à 30 kilo.

Meer informatie over onze pups?

Hezestraat 110
3290 Diest
HK15212283
(0032) 13/29 36 13
info@hezehof.be
Privacy
MA 10:00 - 19:00
DI 10:00 - 19:00
WO 10:00 - 19:00
DO 10:00 - 19:00
VR 10:00 - 19:00
ZA 10:00 - 17:00
ZO 10:00 - 17:00