• 013 29 36 13

Bull Terriër

Beschikbare pups

Bull Terriër pups te koop

Helaas, op dit moment hebben wij geen Bull Terriër pups te koop.

Neem gerust contact met ons op, zodat wij u in onze wachtlijst kunnen plaatsen.
Op die manier kunnen wij u contacteren van zodra er nieuwe Bull Terriër pups beschikbaar zijn.


Als er pups van dit ras te koop zijn, dan wordt deze pagina onmiddellijk bijgewerkt. Houd onze website dus zeker in de gaten.

Over de Bull Terriër

Bull Terriër pups te koop. De Bull Terriër is ontstaan in Engeland, omdat men daar Bulldoggen met Terriërs kruiste. Dit resulteerde in een sterke hond, die toch snel en behendig was. Ideaal tijdens hondengevechten, want daarvoor werden ze in het verleden gebruikt. Gelukkig werd dit soort taferelen afgeschaft, waardoor de Bull Terriër evolueerde naar een leuke gezinshond.

Uiterlijke kenmerken van het ras zijn de lange ovale snuit, brede kaken en dunne rechtopstaande oren. Hij ziet er best angstaanjagend uit, maar toch is de Bull Terriër een aangename gezinshond, die goed kan opschieten met kleine kinderen.

Vacht en verzorging

De vacht van een Bull Terriër is erg kort, waardoor maar een minimum aan verzorging vereist is. Af en toe borstelen is zeker voldoende om de vacht mooi te houden. Geef je hond een zachte slaapplaats, want ze kunnen snel ligplekken krijgen. Bull Terriërs kunnen volledig wit zijn, maar ook andere kleuren zijn toegestaan, zoals wit-bruin, tricolor of gestroomd.

Opvoeding en beweging

Een Bull Terriër moet consequent worden opgevoed, omdat ze soms wat onstuimig zijn. Het karakter van een volwassen hond wordt altijd bepaald door de opvoeding en socialisatie op jonge leeftijd. Als u dit ras van kleins af aan in contact brengt met andere honden, dan zullen er weinig problemen zijn. Maar als u al een reu in huis heeft lopen, dan is het niet aangeraden om er een Bull Terriër reu bij te zetten. De kans dat er ooit een gevecht ontstaat, is namelijk vrij groot.

Bull Terriër honden hebben veel energie en zotte kuren. Laat ze voldoende bewegen door onaangelijnd te rennen of met een bal te spelen. Ook lopen naast de fiets vinden ze leuk, maar doe dit nooit in de eerste levensmaanden. Dan moet de hond nog goed groeien en ontwikkelen.

Grootte

Er is niet echt een standaardgrootte bij dit ras. Men maakt wel een onderscheid tussen miniatuur Bull Terriërs en normale Bull Terriërs.

Meer informatie over onze pups?

Hezestraat 110
3290 Diest
HK15212283
(0032) 13/29 36 13
info@hezehof.be
Privacy
MA 10:00 - 19:00
DI 10:00 - 19:00
WO 10:00 - 19:00
DO 10:00 - 19:00
VR 10:00 - 19:00
ZA 10:00 - 17:00
ZO 10:00 - 17:00