• 013 29 36 13

Cairn Terriër

Beschikbare pups

Cairn Terriër pups te koop

Helaas, op dit moment hebben wij geen Caïrn Terriër pups te koop.

Neem gerust contact met ons op, zodat wij u in onze wachtlijst kunnen plaatsen.
Op die manier kunnen wij u contacteren van zodra er nieuwe Caïrn Terriër pups beschikbaar zijn.


Als er pups van dit ras te koop zijn, dan wordt deze pagina onmiddellijk bijgewerkt. Houd onze website dus zeker in de gaten.

Over de Cairn Terriër

Cairn Terriër pups te koop. Cairn Terriërs zijn afkomstig uit Schotland. Daar werden ze ingezet tijdens de jacht of als ongedierte-verdelger, maar tegenwoordig is het ras vooral bekend als vrolijke en intelligente gezinshond.

De Cairn Terriër is erg leergierig en een prima maatje voor kinderen. Hij kan tegen een stootje en bezit een gezonde portie humor. Het is bovendien een erg goede waakhond, die zich zal laten horen wanneer hij onraad ruikt.

Vacht en verzorging

Evenals de Westie, bezit ook de Cairn Terriër een dubbele vacht, waarvan de bovenste hard en overvloedig is. De ondervacht daarentegen is zacht, dicht en kort. Toegestane kleuren zijn grijs, tarwekleurig, crèmerood of bijna zwart.

U moet de vacht regelmatig borstelen en kammen. Ongeveer tweemaal per jaar moeten de dode haren met de hand uit de vacht worden geplukt. Dit kan u laten doen bij een trimsalon, maar het is ook heel goed zelf te leren.

Opvoeding en beweging

Er wordt wel eens gelachen om de ondeugende streken van een pup, maar realiseer u wel dat deze streken minder grappig zijn wanneer hij eenmaal volwassen is. Een consequente maar liefdevolle opvoeding is dus vereist. Leer je pup al vroeg met katten en andere huisdieren om te gaan, zodat hij ze op latere leeftijd niet achterna zal jagen. Het blijft nu eenmaal een jachthondje van aard.

Dat betekent ook dat hij voldoende beweging nodig heeft. Cairn Terriër pups barsten van energie, maar ook wanneer ze volwassen zijn, blijven ze spelen en rennen. In een sportief gezin zijn ze goed op hun plaats.

Grootte

Volwassen Cairn Terriër honden zijn 28 tot 31 cm hoog en het gewicht varieert van 6 tot 7,5 kilo.

Meer informatie over onze pups?

MA 10:00 - 19:00
DI 10:00 - 19:00
WO 10:00 - 19:00
DO 10:00 - 19:00
VR 10:00 - 19:00
ZA 10:00 - 17:00
ZO 10:00 - 17:00