• 013 29 36 13

Dobermann

Beschikbare pups

Dobermann pups te koop

Helaas, op dit moment hebben wij geen Dobermann pups te koop.

Neem gerust contact met ons op, zodat wij u in onze wachtlijst kunnen plaatsen.
Op die manier kunnen wij u contacteren van zodra er nieuwe Dobermann pups beschikbaar zijn.


Als er pups van dit ras te koop zijn, dan wordt deze pagina onmiddellijk bijgewerkt. Houd onze website dus zeker in de gaten.

Over de Dobermann

Dobermann pups te koop. De Dobermann is genoemd naar de Duitser Karl Friedrich Louis Dobermann. Dit was een lokale deurwaarder die voor zijn werk in gevaarlijke, criminele gebieden terecht kwam. Hij wou graag een krachtige, loyale, intelligente en wrede hond aan zijn zijde. Die kon hij creƫren door verschillende rassen met elkaar te kruisen. Louis Dobermann was namelijk ook een hondenvanger die zwerfhonden opving in zijn eigen asiel. Vermoedelijk gebruikte hij Rottweilers, Duitse Pinchers en nog enkele andere rassen om zijn ideale hond te ontwikkelen.

Later werd het ras nog verder gefokt tot de hond die wij vandaag kennen. Atletisch, elegant, waakzaam en erg trouw. Vroeger werden de staart en oren gecoupeerd, maar dat is nu bij ons verboden.

Vacht en verzorging

De vacht is kort en glansrijk. Deze vraagt echt niet veel onderhoud. Af en toe borstelen, zeker in de ruiperiode, is het enige dat u moet doen. De meest voorkomende kleur is black and tan (zwart met bruine aftekeningen), maar er bestaan ook volledig bruine Dobbermanns, met tan. De blauwe variant is eerder zeldzaam en wordt ook niet in elk land erkend.

Opvoeding en beweging

Een Dobermann is zeer loyaal en goed af te richten, mits de juiste aanpak. Heb je geen ervaring met honden of weet je van jezelf dat je niet echt streng kan zijn? Dan kies je misschien beter voor een ander hondenras of laat je goed begeleiden op de hondenschool. De Dobermann vraagt een consequente en evenwichtige opvoeding. Als hij van kleins af aan met kinderen leert omgaan, dan zal hij hun beste vriend worden. Dit ras is erg geschikt als waakhond.

Ze hebben best veel energie en moeten die ook kwijt kunnen. Daarom plaats je hem best in een grote tuin of ga je regelmatig naar buiten voor een wandeling.

Grootte

De schouderhoogte van de reuen bedraagt zo'n 70 cm. Teven worden net iets kleiner, ongeveer 65 tot 68 cm. Het gewicht schommelt tussen 32 en 45 kilo.

Meer informatie over onze pups?

Hezestraat 110
3290 Diest
HK15212283
(0032) 13/29 36 13
info@hezehof.be
Privacy
MA 10:00 - 19:00
DI 10:00 - 19:00
WO 10:00 - 19:00
DO 10:00 - 19:00
VR 10:00 - 19:00
ZA 10:00 - 17:00
ZO 10:00 - 17:00