• 013 29 36 13

Dwergpoedel

Over de Dwergpoedel

De Poedel is een bekend hondenras dat voorkomt in verschillende formaten. De Toypoedel is de kleinste versie en de Koningspoedel is de grote variant. Daartussen heb je nog Dwergpoedel en Middenslagpoedel. In onze kennel worden Dwergpoedels gefokt van ongeveer 35 cm. Poedels werden vroeger vooral gebruikt tijdens de jacht op watervogels. "Poedel" komt van het Duitse woord "pudeln" wat "in het water spatteren" betekent. 
Heel lang geleden waren Poedels dus jachthonden, maar het ras ontwikkelde zich als gezelschapshond. 

Vacht en verzorging

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen kroesvacht en koordvacht. Bij de kroesvacht is het haar eerder wollig en fluffy. De koordvacht is minder gekruld, maar bevat koorden van ongeveer 20 cm. Beide types vragen wel wat verzorging, maar dat valt eigenlijk goed mee. Zeker als je beslist om de vacht kort te houden, dan is regelmatig kammen voldoende. Er zijn ook poedels met een typisch geschoren uiterlijk, maar dat wordt enkel gedaan bij honden die deelnemen aan tentoonstellingen. De haren worden dan grotendeels afgeschoren, maar blijven staan op borst, hoofd, staart en bij de gewrichten. Vroeger werden Poedeltjes ook op die manier getoiletteerd, zodat ze makkelijker konden zwemmen tijdens het jagen, maar toch beschermd bleven op bepaalde plaatsen. Het haar op hun hoofd en staart zorgde er ook voor dat ze beter zichtbaar waren in het water.

Dwergpoedels komen voor in verschillende kleuren: wit, zwart, abrikoos, bruin, grijs,...

Opvoeding en beweging

Een Dwergpoedel is erg enthousiast en actief. Tijdens het opvoeden moet je daar ook rekening mee houden. Wanneer je bepaalde commando's wil aanleren, moet je er een leuke activiteit van maken. Veel belonen met je stem zal het hondje een goed gevoel geven. Al bij al verloopt de opvoeding zonder problemen, want Dwergpoedels zijn enorm intelligent. 

Dit ras zal zich aanpassen aan jouw situatie, dus ze kunnen makkelijk op een appartementje gehouden worden. Maar hun energieke en speelse karakter vraagt wel regelmatig om wat beweging.

Grootte

Dwergpoedels worden tussen 28 en 35 cm groot. Het lichaamsgewicht van een volgroeide Dwergpoedel bedraagt ongeveer 6 kilo.

Wilt u een Dwergpoedel puppy kopen?

Ga naar onze beschikbare pups

Meer informatie over onze pups?

Hezestraat 110
3290 Diest
HK15212283
(0032) 13/29 36 13
info@hezehof.be
Privacy
MA 10:00 - 19:00
DI 10:00 - 19:00
WO 10:00 - 19:00
DO 10:00 - 19:00
VR 10:00 - 19:00
ZA 10:00 - 17:00
ZO 10:00 - 17:00