• 013 29 36 13

Golden Retriever

Golden Retriever pups te koop

Helaas, op dit moment hebben wij geen Golden Retriever pups te koop.

Neem gerust contact met ons op, zodat wij u in onze wachtlijst kunnen plaatsen.
Op die manier kunnen wij u contacteren van zodra er nieuwe Golden Retriever pups beschikbaar zijn.


Als er pups van dit ras te koop zijn, dan wordt deze pagina onmiddellijk bijgewerkt. Houd onze website dus zeker in de gaten.

Over de Golden Retriever

Golden Retriever pups te koop. De Golden Retriever is afkomstig uit Groot-Brittannië, maar is geliefd over heel de wereld. Oorspronkelijk werd deze hond gebruikt tijdens de jacht, om het geschoten wild naar de jager te brengen. Zijn naam heeft hij dus te danken aan deze taak, want “retrieve” betekent iets vinden en terugbrengen.

Maar ondertussen zien wij in de Golden Retriever meer een familiehond dan een jachthond. Niet onlogisch gezien het zachte en sociale karakter. Honden van dit ras gaan erg goed om met soortgenoten, kinderen en andere huisdieren.

Vacht en verzorging

De dikke, golvende vacht van een Golden Retriever mag goud of crèmekleurig zijn. Deze is zeer eenvoudig te onderhouden. Eenmaal per week goed kammen is voldoende. In de rui heeft de verzorging van de vacht echter wat meer aandacht nodig. Hierdoor zal uw hond minder haren in huis verliezen, maar het helpt ook tegen klitten. Het haar tussen de voetzolen mag u af en toe kort knippen. Hetzelfde kan u doen bij de benen en staart van uw viervoeter.

Opvoeding en beweging

Een gehoorzaamheidscursus is zeker aanbevolen, maar je kan dit ras ook zelf vrij gemakkelijk opvoeden. De Golden Retriever leert namelijk zeer snel en blijft datgene wat hij geleerd heeft voorgoed onthouden. Een consequente opvoeding is belangrijk, maar je mag ook niet te streng zijn. Golden Retrievers zijn enorm zacht van aard en gevoelig.

Voor een lange wandeling komen ze graag uit hun mand. De meeste honden van dit ras houden van zwemmen en apporteren. Ze kunnen hun energie ook kwijt tijdens fly-ball en andere sporten.

Grootte

Reuen hebben een schouderhoogte van 56 tot 61 cm, terwijl teven wat kleiner zijn: 51 tot 56 cm. Het gewicht ligt rond 30 kilo.

Meer informatie over onze pups?

MA 10:00 - 19:00
DI 10:00 - 19:00
WO 10:00 - 19:00
DO 10:00 - 19:00
VR 10:00 - 19:00
ZA 10:00 - 17:00
ZO 10:00 - 17:00
Feestdagen: 10:00 - 17:00