• 013 29 36 13

Havanezer

Beschikbare pups

Havanezer pups te koop

Helaas, op dit moment hebben wij geen Havanezer pups te koop.

Neem gerust contact met ons op, zodat wij u in onze wachtlijst kunnen plaatsen.
Op die manier kunnen wij u contacteren van zodra er nieuwe Havanezer pups beschikbaar zijn.


Als er pups van dit ras te koop zijn, dan wordt deze pagina onmiddellijk bijgewerkt. Houd onze website dus zeker in de gaten.

Over de Havanezer

Havanezer pups te koop. De Havanezer is een hondenras, vernoemd naar de hoofdstad van Cuba, Havana. Daar zijn ze vroeger terecht gekomen via Italiaanse zeelui die de hondjes meebrachten om ratten te vangen. De Havanezer werd al snel het schoothondje van rijke Cubaanse dames en ook vandaag kennen wij het ras als een ideaal gezelschapsdier.

Havanezers zijn erg zachtaardig en aanhankelijk. Ze behoren tot de bichonfamilie, samen met de Maltezer, Bolognezer, Bichon Frisé en het Leeuwhondje. Deze rassen staan erom bekend erg vrolijk en actief te zijn. Ze vertonen geen dominant of agressief gedrag.

Vacht en verzorging

De lange vacht, zonder ondervacht, heeft veel verzorging nodig. U moet de hond minstens twee keer per week grondig kammen, met een grove kam. Het teveel aan haartjes tussen de tenen kan u wegknippen met een schaar. Qua kleur is alles toegestaan.
Havanezer hondjes verharen niet en zijn daarom een ideale keuze voor mensen met een hondenallergie. Tijdens het borstelen zullen de dode haartjes wel in de borstel blijven hangen.

Opvoeding en beweging

Havanezers werden vroeger gebruikt in het circus. Het spreekt dus voor zich dat deze hondjes enorm slim zijn en goed luisteren. De opvoeding zal dan ook erg vlot verlopen. Gebruik je stem op een positieve manier en probeer dus niet te schreeuwen. Dit zal een averechts effect hebben, omdat de Havanees erg gevoelig is. Als er kleine kinderen in huis rondlopen, laat hen dan weten dat ze de hond niet mogen plagen, anders gaat die zich terugtrekken. Spelen is natuurlijk wél toegelaten! Dat vinden ze erg leuk en zo krijgen ze de nodige beweging. Ga ook af en toe naar buiten voor een kleine wandeling. Meer heeft dit hondenras niet nodig qua bewegingsvrijheid.

Grootte

De schouderhoogte is ongeveer 25 cm, maar afwijkingen naar boven of beneden zijn perfect normaal. Het gewicht mag niet hoger zijn dan 6 kilo.

Meer informatie over onze pups?

Hezestraat 110
3290 Diest
HK15212283
(0032) 13/29 36 13
info@hezehof.be
Privacy
MA 10:00 - 19:00
DI 10:00 - 19:00
WO 10:00 - 19:00
DO 10:00 - 19:00
VR 10:00 - 19:00
ZA 10:00 - 17:00
ZO 10:00 - 17:00