• 013 29 36 13

Husky

Beschikbare pups

Husky pups te koop

Helaas, op dit moment hebben wij geen Husky pups te koop.

Neem gerust contact met ons op, zodat wij u in onze wachtlijst kunnen plaatsen.
Op die manier kunnen wij u contacteren van zodra er nieuwe Husky pups beschikbaar zijn.


Als er pups van dit ras te koop zijn, dan wordt deze pagina onmiddellijk bijgewerkt. Houd onze website dus zeker in de gaten.

Over de Husky

Husky pups te koop. De Siberische Husky behoort tot de poolhonden en sledehonden. Rassen uit deze categorie zijn altijd erg energiek en aangepast om koude temperaturen aan te kunnen. Oorspronkelijk werden Husky's gebruikt om mensen en goederen te vervoeren met een slee, omdat ze daarvoor perfect geschikt waren. Het zijn snelle en sterke honden met een gigantisch uithoudingsvermogen, net zoals de Alaskan Malamute.

Ook vandaag wordt de Siberische Husky gebruikt om sledes te trekken, maar dan vooral tijdens races. Bovendien is het ras enorm populair als gezinshond. Ze kunnen goed met kinderen opschieten en zijn zacht van karakter.

Vacht en verzorging

De Husky heeft een dubbele vacht, die erop voorzien is om extreme temperaturen aan te kunnen. Deze honden kunnen dan ook probleemloos buiten slapen, zelfs in de winter. De verzorging vraagt niet veel moeite. Enkel af en toe borstelen is voldoende. Husky's zijn meestal grijs met wit, maar kunnen ook volledig wit zijn. Daarnaast zijn er ook nog bruine en zwarte husky's, telkens met witte aftekening.

Opvoeding en beweging

Een Siberische Husky is zeker niet het makkelijkste ras om op te voeden. Dat komt omdat ze vaak koppig uit de hoek komen. Er zijn Husky's die probleemloos ieder commando opvolgen, maar meestal doen ze dit pas wanneer ze er zelf het nut van inzien. Veel geduld en een goede aanpak is dus belangrijk. Laat zien wie de baas is en beloon voortdurend wanneer de hond iets goed heeft gedaan.

Husky's passen het best in een sportief gezin, omdat ze veel nood hebben aan beweging. Het zijn van nature werkhonden en die willen altijd iets te doen hebben. Maak lange wandelingen of laat de hond naast je fiets lopen. Doe je dat niet genoeg, dan zal je Husky misschien huilgedrag vertonen omdat hij zich verveelt.

Grootte

Mannelijke Siberische Husky's worden ongeveer 53 tot 60 cm groot. Vrouwelijke Husky's zijn iets kleiner, met 51 tot 56 cm.

Meer informatie over onze pups?

Hezestraat 110
3290 Diest
HK15212283
(0032) 13/29 36 13
info@hezehof.be
Privacy
MA 10:00 - 19:00
DI 10:00 - 19:00
WO 10:00 - 19:00
DO 10:00 - 19:00
VR 10:00 - 19:00
ZA 10:00 - 17:00
ZO 10:00 - 17:00