• 013 29 36 13

Jack Russell

Jack Russell pups te koop

Helaas, op dit moment hebben wij geen Jack Russell pups te koop.

Neem gerust contact met ons op, zodat wij u in onze wachtlijst kunnen plaatsen.
Op die manier kunnen wij u contacteren van zodra er nieuwe Jack Russell pups beschikbaar zijn.


Als er pups van dit ras te koop zijn, dan wordt deze pagina onmiddellijk bijgewerkt. Houd onze website dus zeker in de gaten.

Over de Jack Russel

Jack Russel pups te koop. De Jack Russel Terriër is van nature een zeer energieke en moedige jachthond. Het land van herkomst is Engeland. Daar werden ze gebruikt tijdens de jacht, om bijvoorbeeld vossen en dassen uit hun hol te jagen. Ondertussen kennen wij de Jack Russel ook als een liefdevol en aanhankelijk gezinshondje. Ze kunnen zeker tegen een stootje, waardoor ze geschikt zijn om met kinderen om te gaan.

Het ras is ook vaak terug te vinden op boerderijen, waar ze voortdurend vrij rondlopen, zonder het domein te verlaten. Deze hondjes zijn uitstekende bestrijders van ongedierte. Ratten en muizen maken tegen hen weinig kans.

Vacht en verzorging

Er komen twee types voor: de ruwharige en de gladharige. In onze kennel is vooral die laatste te vinden. De verzorging van deze gladde vacht vraagt echt niet veel inspanning. Af en toe eens borstelen is zeker voldoende. Zo kan u de dode en losse haren verwijderen.

De kleur kan volledig wit zijn, maar vaak zie je bruine, zwarte of zelfs blauwe aftekeningen. Een combinatie van kleuren is zeker mogelijk, dit noemen wij dan driekleur of tricolor.

Opvoeding en beweging

Als je stevig in je schoenen staat, dan is de Jack Russel niet moeilijk op te voeden. Ze hebben een sterk en temperamentvol karakter, maar met de juiste aanpak kan je ze gewoonweg alles aanleren. Aan intelligentie is er zeker geen gebrek.

Het is wel belangrijk dat je de hond voldoende beweging biedt. Jack Russel Terriërs hebben enorm veel energie en moeten die ook kwijt kunnen. Sporten als fly-ball en behendigheid zijn zeker een goede optie.

Grootte

De schouderhoogte van een kortbenige Jack Russel ligt tussen de 25 en 30 cm. Ze moeten langer dan hoog zijn.

Meer informatie over onze pups?

MA 10:00 - 19:00
DI 10:00 - 19:00
WO 10:00 - 19:00
DO 10:00 - 19:00
VR 10:00 - 19:00
ZA 10:00 - 17:00
ZO 10:00 - 17:00
Feestdagen: 10:00 - 17:00