• 013 29 36 13

Keeshond

Keeshond pups te koop

Goed nieuws! Wij hebben op dit moment prachtige Keeshond pups te koop.

Al onze Keeshond pups zijn minstens 8 weken oud wanneer ze het nest mogen verlaten. De beschikbare hondjes zijn gechipt, gevaccineerd en ontwormd. Ze worden allemaal verkocht met een Europees paspoort en twee jaar schriftelijke gezondheidsgarantie.

De foto's en video's die u ziet op onze website, zijn van onze eigen pups. Meestal zijn ze recent, maar u kan ons best even contacteren om te vragen welke puppy's nog beschikbaar zijn.

Over de Middenslag Keeshond

Keeshond pups te koop. De Keeshond komt voor in verschillende types, zeg maar groottes. De Dwergkeeshond, ook Pomeriaan genoemd, wordt besproken bij onze "kleine rassen". Daarnaast heb je nog de kleine, middenslag en grote Keeshond, alsook de Wolfskeeshond. In onze kennel vind je geen grote Keeshonden, maar wel de kleine en middelgrote variant. Het ras is afkomstig uit Duitsland en wordt ook wel Duitse Spitz genoemd. Oorspronkelijk werden grote Keeshonden gefokt als jachthond en veedrijver, maar ze deden ook dienst als sledehond in koude klimaten. Later werden er ook kleine Keeshonden gefokt, omdat de vraag naar gezelschapshondjes heel groot werd. Vooral vrouwen wilden een lief schoothondje, maar de kleine Keeshondjes bleken zeer energiek en temperamentvol te zijn.

Vacht en verzorging

De vacht van een Keeshond is erop voorzien om extreme kou aan te kunnen. Ze hebben een dichte ondervacht, met lang dekhaar. In de ruiperiode moet u regelmatig kammen met een grove borstel, om de dode haren uit de ondervacht te verwijderen. Doe dit doorheen het jaar niet te vaak, want zo kan je de zachte ondervacht beschadigen. Kleuren die kunnen voorkomen zijn: wit, zwart, bruin, oranje en wolfsgrauw.

Opvoeding en beweging

Kleine en Middenslag Keeshonden zijn zeer intelligent en leerzaam. Ze hebben snel door wat van hen wordt verwacht, waardoor de opvoeding vrij makkelijk verloopt. De omgang met kinderen en andere huisdieren vormt ook helemaal geen probleem. Wanneer u bezoek krijgt, dan zal de Keeshond dit zeker laten merken door te blaffen.

Dit ras heeft niet enorm veel beweging nodig. Ze houden ervan om te spelen, maar dat hoeft niet in een grote tuin te zijn. Ze kunnen zich perfect aanpassen aan een kleine woning of appartement.

Grootte

Kleine Keeshonden worden ongeveer 23 tot 28 cm groot. De Middenslag Keeshond zal gemiddeld zo'n 32 cm groot worden.

Meer informatie over onze pups?

Hezestraat 110
3290 Diest
HK15212283
(0032) 13/29 36 13
info@hezehof.be
Privacy
MA 10:00 - 19:00
DI 10:00 - 19:00
WO 10:00 - 19:00
DO 10:00 - 19:00
VR 10:00 - 19:00
ZA 10:00 - 17:00
ZO 10:00 - 17:00