• 013 29 36 13

Maltezer

Maltezer pups te koop

Goed nieuws! Wij hebben op dit moment prachtige Maltezer pups te koop.

Al onze Maltezer pups zijn minstens 8 weken oud wanneer ze het nest mogen verlaten. De beschikbare hondjes zijn gechipt, gevaccineerd en ontwormd. Ze worden allemaal verkocht met een Europees paspoort en twee jaar schriftelijke gezondheidsgarantie.

De foto's en video's die u ziet op onze website, zijn van onze eigen pups. Meestal zijn ze recent, maar u kan ons best even contacteren om te vragen welke puppy's nog beschikbaar zijn.

Over de Maltezer

Maltezer pups te koop. Maltezers zijn kleine witte hondjes die afkomstig zijn van het eiland Malta, in de Middellandse Zee. Al vele jaren geleden was dit ras enorm populair als gezelschapshondje, vooral bij Griekse en Romeinse vrouwen. Ook vandaag is de Maltezer graag gezien in veel gezinnen. Dat komt enerzijds door hun schattige uiterlijk, maar ook door hun lieve, speelse en gezellige karakter.

De Maltezer is lid van de bichonfamilie en heeft in het verleden al veel nieuwe rassen voortgebracht, zoals de Bolognezer, Havanezer en Bichon Frisé.

Vacht en verzorging

De vacht van een Maltezer is altijd volledig wit. De haren zijn lang en zijdezacht. Wie een Maltezer in huis haalt moet beseffen dat de vachtverzorging veel tijd in beslag neemt. Je moet de hond bijna iedere dag kammen en regelmatig eens wassen, zodat de vacht mooi wit blijft. Het is natuurlijk niet verplicht om een showhond te hebben, dus je kan ook op regelmatige basis een trimsalon bezoeken. Zo houd je de vacht kort, waardoor het onderhoud veel makkelijker is. Maltezers kunnen weleens last hebben van rode traanstrepen. Dit los je op door een speciale lotion te gebruiken. Meestal worden de haren voor de ogen vastgebonden met een elastiekje. Maltezers verliezen geen haren en zijn daarom erg geschikt voor mensen met een hondenallergie.

Opvoeding en beweging

Maltezers mogen nooit met harde hand worden opgevoed. Dit soort hondjes is erg gevoelig en moet daarom altijd rustig en evenwichtig worden opgevoed. Ze zijn nooit dominant naar hun eigenaar en luisteren heel erg goed. De Maltezer is een hondenras dat erg goed kan opschieten met kinderen en soortgenoten.

Met een Maltezer hoeft u niet dagelijks te gaan wandelen, maar ze vinden het wel leuk. Het ras heeft een gemiddelde nood aan beweging.

Grootte

Maltezer pups zullen uitgroeien tot hondjes van 20 à 25 cm. Het lichaamsgewicht bedraagt dan ongeveer 2 tot 3 kilo.

Meer informatie over onze pups?

Hezestraat 110
3290 Diest
HK15212283
(0032) 13/29 36 13
info@hezehof.be
Privacy
MA 10:00 - 19:00
DI 10:00 - 19:00
WO 10:00 - 19:00
DO 10:00 - 19:00
VR 10:00 - 19:00
ZA 10:00 - 17:00
ZO 10:00 - 17:00