• 013 29 36 13

Mastino Napoletano

Over de Mastino Napoletano

De Mastino Napoletano is een Italiaans hondenras, dat bekend is als gezinshond en waakhond. Met hun typische uiterlijk dwingen ze meteen het nodige respect af. De brede kop met vele rimpels geven hem een imponerende look. Veel hondenrassen zijn afkomstig van de Molossers. Dat waren grote, krachtige vecht- en waakhonden in de Oudheid. De Mastino Napoletano is het zuiverste nog bestaande ras, afkomstig van deze dieren. In Zuid-Italië, bij Napels, werden deze honden vooral gebruikt om buffelkuddes te beschermen tegen wolven. 

Mastino's zijn heel lief voor kinderen, maar volwassen reuen kunnen soms wat dominant zijn naar andere reuen op straat. Een goede opvoeding en socialisatie zal dit natuurlijk in de meeste gevallen voorkomen. 

Vacht en verzorging

De vacht van een Mastino is altijd kort en zacht. De verzorging is erg makkelijk, want af en toe borstelen is voldoende. Zo kan u de losse en dode haren verwijderen. Er zijn verschillende kleuren mogelijk. De meest voorkomende is blauw, maar ook andere tinten grijs zijn mogelijk. Daarnaast zijn er nog zwarte of bruine Mastino's. Alle kleuren kunnen gestroomd zijn. Ook een wit vlekje op de borst of tenen is toegestaan.

Het gezicht van een Mastino bevat veel rimpels. Het is belangrijk om deze huidplooien af en toe te controleren en eventueel schoon te maken met een vochtig doekje. 

Opvoeding en beweging

Het is verkeerd om te zeggen dat de Mastino Napoletano een moeilijke hond is, maar toch zijn er bij de opvoeding enkele belangrijke vereisten. Eerst en vooral moet je consequent zijn. Als jij een bevel geeft, dan moet de hond dat ook opvolgen. Behandel deze honden altijd op een rustige manier. Ook wanneer je ze als waakhond gaat gebruiken, moet je de hond niet prikkelen of ophitsen. Ze zijn van nature heel beschermend en waaks. Het ligt in hun natuur om jou en je gezin te verdedigen. 

De omgang met kinderen verloopt doorgaans fantastisch, maar volwassen reuen kunnen zich soms dominant opstellen naar andere reuen. Daarom is het belangrijk om Mastino pups van jongs af aan te laten kennismaken met andere honden. Hetzelfde geldt voor de omgang met katten en andere huisdieren. 

Grootte

De schouderhoogte bij reuen ligt tussen 65 en 75 cm. Bij teven is dit tussen 60 en 68 cm. Deze grote honden wegen ongeveer 50 tot 70 kilo.

Wilt u een Mastino Napoletano puppy kopen?

Ga naar onze beschikbare pups

Meer informatie over onze pups?

Hezestraat 110
3290 Diest
HK15212283
(0032) 13/29 36 13
info@hezehof.be
Privacy
MA 10:00 - 19:00
DI 10:00 - 19:00
WO 10:00 - 19:00
DO 10:00 - 19:00
VR 10:00 - 19:00
ZA 10:00 - 17:00
ZO 10:00 - 17:00