• 013 29 36 13

Mopshond

Beschikbare pups

Mopshond pups te koop

Helaas, op dit moment hebben wij geen Mopshond pups te koop.

Neem gerust contact met ons op, zodat wij u in onze wachtlijst kunnen plaatsen.
Op die manier kunnen wij u contacteren van zodra er nieuwe Mops pups beschikbaar zijn.


Als er pups van dit ras te koop zijn, dan wordt deze pagina onmiddellijk bijgewerkt. Houd onze website dus zeker in de gaten.

Over de Mopshond

Mopshond pups te koop. Mopshondjes zijn afkomstig uit het Verre Oosten. Al enkele eeuwen geleden waren ze erg geliefd bij boeddhistische monniken uit Tibet. Het was toen al een gezelschapshondje dat ook populair werd in andere landen buiten het Aziatische continent. In Frankrijk bijvoorbeeld, waar de vrouw van Napoleon Bonaparte een Mopshondje had, genaamd "Fortune". Ook in Engeland werd het ras enorm gewaardeerd. Ze kozen de naam "pug" dat verwijst naar hun typische platte snuit. De Mopshond is een vrolijke en immer goedgezinde familiehond, die graag gezien wordt over heel de wereld.

Vacht en verzorging

Mopshondjes komen voor in twee verschillende kleuren. De meeste exemplaren zijn beige met een zwart masker, maar er zijn ook volledig zwarte Mopsen. De vacht is altijd kort en zacht, deze vraagt weinig verzorging. Af en toe borstelen is zeker voldoende. Een Mopshond heeft veel rimpels op zijn gezicht en deze huidplooien moeten ook regelmatig worden nagekeken. Indien nodig kan u deze kuisen met een daarvoor bestemde lotion.

Opvoeding en beweging

Een Mopshond is makkelijk op te voeden. Doe dit altijd met een zachte hand, want het ras is erg gevoelig. Ze kunnen goed opschieten met andere huisdieren en zeker ook met kinderen. Mopshondjes zijn wel vrij jaloers en eisen veel aandacht op van hun baasje.

Zoals ieder hondenras houdt ook de Mops ervan om buiten te ravotten. Het zijn echter niet de meest actieve honden, want ze zullen ook vaak lui gedrag vertonen. Tijdens het slapen kunnen ze soms wat snurken, door hun platte snuit. Let op bij warm weer, want deze platte snuit zorgt ervoor dat ademhalen wat moeilijker is. Mopshonden zullen vaak met de tong uit de mond lopen, om hun temperatuur in evenwicht te houden. Op zomerse dagen moet je dus altijd zorgen dat deze hondjes een schaduwplekje krijgen en niet te veel moeten bewegen.

Grootte

Het ideale gewicht van een Mops bedraagt ongeveer 7 kilo. Dit ras is vaak lui, waardoor ze zwaarlijvig kunnen worden. Zorg ervoor dat je hond voldoende beweegt, om zijn gewicht in balans te houden. De schouderhoogte van een volwassen Mopshond bedraagt ongeveer 35 cm.

Meer informatie over onze pups?

Hezestraat 110
3290 Diest
HK15212283
(0032) 13/29 36 13
info@hezehof.be
Privacy
MA 10:00 - 19:00
DI 10:00 - 19:00
WO 10:00 - 19:00
DO 10:00 - 19:00
VR 10:00 - 19:00
ZA 10:00 - 17:00
ZO 10:00 - 17:00