• 013 29 36 13

Newfoundlander

Beschikbare pups

Newfoundlander pups te koop

Helaas, op dit moment hebben wij geen New Foundlander pups te koop.

Neem gerust contact met ons op, zodat wij u in onze wachtlijst kunnen plaatsen.
Op die manier kunnen wij u contacteren van zodra er nieuwe New Foundlander pups beschikbaar zijn.


Als er pups van dit ras te koop zijn, dan wordt deze pagina onmiddellijk bijgewerkt. Houd onze website dus zeker in de gaten.

Over de Newfoundlander

Newfoundlander pups te koop. De Newfoundlander is een heel groot hondenras, afkomstig uit Canada. De eerste exemplaren werden gefokt op het Canadese eiland Newfoundland, vandaar ook de naam. Deze buitengewone honden staan erom bekend goed te kunnen zwemmen. In het verleden werden ze gebruikt bij reddingsacties in het water, maar ook om boten en zware visnetten uit het water te slepen. Ze zijn dan ook enorm sterk en hebben zelfs kleine zwemvliezen tussen hun tenen, net zoals de Labrador Retriever bijvoorbeeld.

Ondanks hun grote omvang zijn dit rustige honden die perfect met kinderen weten om te gaan. De Newfoundlander past zeker in een huiselijke situatie en kan ook perfect dienen als waakhond. Van nature zijn het geen blaffers, maar ze zijn wel alert en zullen zeker waarschuwen wanneer ze onraad ruiken. Hun imposante lichaam zal sowieso mensen afschrikken.

Vacht en verzorging

De dubbele, halflange vacht van een Newfoundlander is waterbestendig. Deze heeft best veel verzorging nodig, in vergelijking met andere hondenrassen. Regelmatig kammen is dus de boodschap! Je kan ook best het overtollige haar tussen de tenen wegknippen.

Er kunnen twee verschillende kleuren voorkomen. Volledig zwart of volledig bruin, met eventueel een wit accentje op borst en/of tenen. Veel mensen denken dat ook wit met zwarte vlekken is toegestaan, maar deze honden zijn sinds 1959 erkend als nieuw ras: De Landseer.

Opvoeding en beweging

De opvoeding verloopt doorgaans heel erg vlot. Newfoundlanders zijn van nature zeer rustig en luisteren goed naar hun baas. Ze zijn zacht van karakter en gevoelig voor de intonatie van je stem. Probeer dus een evenwichtige opvoeding te geven, zonder al te streng te zijn. Het ras is niet blafferig, maar zal wel voldoende afschrikken om een goede waakhond te zijn. De omgang met kinderen en andere huisdieren verloopt zeer goed.

Deze grote honden hebben niet enorm veel beweging nodig, maar wel veel ruimte. Geef ze af en toe de kans om in veilig water te zwemmen, dat vinden ze meestal fantastisch!

Grootte

Newfoundlander pups zullen uitgroeien tot grote beren. Reuen worden ongeveer 71 cm, terwijl de gemiddelde schouderhoogte van teven 66 cm bedraagt. Het gewicht schommelt ergens tussen 50 en 70 kilo.

Meer informatie over onze pups?

Hezestraat 110
3290 Diest
HK15212283
(0032) 13/29 36 13
info@hezehof.be
Privacy
MA 10:00 - 19:00
DI 10:00 - 19:00
WO 10:00 - 19:00
DO 10:00 - 19:00
VR 10:00 - 19:00
ZA 10:00 - 17:00
ZO 10:00 - 17:00