• 013 29 36 13

Old English Bulldog

Beschikbare pups

Old English Bulldog pups te koop

Helaas, op dit moment hebben wij geen Old English Bulldog pups te koop.

Neem gerust contact met ons op, zodat wij u in onze wachtlijst kunnen plaatsen.
Op die manier kunnen wij u contacteren van zodra er nieuwe Old English Bulldog pups beschikbaar zijn.


Als er pups van dit ras te koop zijn, dan wordt deze pagina onmiddellijk bijgewerkt. Houd onze website dus zeker in de gaten.

Over de Old English Bulldog

Old English Bulldog pups te koop. In de 18e eeuw werden Bulldoggen gebruikt voor bullbaiting, een wreed 'spelletje' waarbij een stier werd aangevallen door honden. Toen dit wrede tafereel verboden werd, begon men een zachtaardig type te creëren. Zo ontstond uiteindelijk de Engelse Bulldog, een ras dat we allemaal kennen. Vele jaren later wou men opnieuw de oorspronkelijke Bulldog creëren, die veel groter en sterker was. Dit resulteerde in de Old English Bulldog. Het was David Leavitt die een speciaal fokschema startte, waarbij Engelse Bulldoggen gekruist werden met de Bullmastiff, Amerikaanse Bulldog en Pitbull.

Het karakter van de Old English Bulldog is overtuigend, moedig en alert. Het ras is extreem sterk, maar ze zijn ook zeer vriendelijk, liefdevol en beschermend.

Vacht en verzorging

De vacht is kortharig en komt voor in verschillende kleuren. Beige, wit, zwart, gestroomd en gevlekt behoren tot de mogelijkheden. Wanneer de Old English Bulldog in de rui is, verwijdert u simpelweg de dode haren met een rubberen borstel. Als uw hond veel gezichtsplooien heeft, dan moet u deze ook af en toe schoonmaken.

Opvoeding en beweging

Old English Bulldog honden zijn vrij makkelijk op te voeden, omdat ze graag werken voor hun baas. Het karakter is rustig, maar ze gaan geen gevaar uit de weg. Dat maakt hen natuurlijk ook ideale waakhonden, zonder echt agressief te zijn. Van nature kunnen deze honden heel goed met kinderen omgaan. Als puppy kunnen ze tegen een stootje en als volwassen hond zijn ze een trouwe vriend.

Dit krachtige hondenras heeft veel beweging nodig. Ze houden van stevige wandelingen, maar ook van balspelletjes of ravotten in de tuin. Bij warm weer hebben ze zeker een schaduwplekje nodig, omdat ze niet bijzonder goed tegen de hitte kunnen.

Grootte

Old English Bulldog pups zullen op volwassen leeftijd ongeveer 40 tot 50 cm groot worden. Reuen worden vanzelfsprekend iets groter en zwaarder dan teven.

Meer informatie over onze pups?

Hezestraat 110
3290 Diest
HK15212283
(0032) 13/29 36 13
info@hezehof.be
Privacy
MA 10:00 - 19:00
DI 10:00 - 19:00
WO 10:00 - 19:00
DO 10:00 - 19:00
VR 10:00 - 19:00
ZA 10:00 - 17:00
ZO 10:00 - 17:00