• 013 29 36 13

Pekingees

Pekingees pups te koop

Goed nieuws! Wij hebben op dit moment prachtige Pekingees pups te koop.

Al onze Pekingees pups zijn minstens 8 weken oud wanneer ze het nest mogen verlaten. De beschikbare hondjes zijn gechipt, gevaccineerd en ontwormd. Ze worden allemaal verkocht met een Europees paspoort en twee jaar schriftelijke gezondheidsgarantie.

De foto's en video's die u ziet op onze website, zijn van onze eigen pups. Meestal zijn ze recent, maar u kan ons best even contacteren om te vragen welke puppy's nog beschikbaar zijn.

Over de Pekingees

Pekingees pups te koop. De Pekingees is een klein hondenras, afkomstig uit China. Vroeger werden deze hondjes enkel gehouden aan het keizerlijk hof in Peking. In 1860 werd het paleis van de keizerlijke familie overvallen en geplunderd door de Britten. Zij namen de hondjes mee naar Engeland als buit en schonken deze aan belangrijke mensen zoals koningin Victoria. De Pekingees verspreidde zich nadien over heel Europa en Amerika. Het is een op en top gezelschapshondje, dat graag in de buurt van zijn baasje vertoeft. Ze zijn erg intelligent en staan bekend om hun platte gezicht, net zoals de Mopshond.

Vacht en verzorging

De vacht van een Pekingees is erg lang en bevat veel ondervacht. De verzorging kost dus wel wat tijd, aangezien regelmatig kammen noodzakelijk is. Het platte snuitje van dit ras vertoont vaak veel rimpels, die zo nu en dan moeten worden schoongemaakt. Dit kan je doen met een nat doekje of speciaal ontwikkelde lotion. Pekinezen komen voor in verschillende kleuren. Meestal bruin, beige of zwart, in combinatie met wit.

Opvoeding en beweging

De Pekingees is niet het moeilijkste ras om op te voeden, maar het is wel algemeen geweten dat ze soms wat eigenzinnig kunnen zijn. Pekinezen hebben vaak een eigen willetje en daarom is het belangrijk om de hond consequent op te voeden. Basiscommando's moeten van kleins af aan worden aangeleerd. Om de beste resultaten te bereiken moet je veel belonen en de trainingen leuk houden. Dit doe je door regelmatig speelpauzes in te lassen. Een boze stem gebruiken is niet de beste tactiek, omdat de hondjes zich dan gekwetst terugtrekken.

Pekingees hondjes hebben niet zoveel nood aan beweging. Hun lichaam is ook niet voorzien op enorme wandelingen. Het is dus een ideaal ras voor mensen die op een appartement wonen of zelf niet zo sportief zijn aangelegd. De Pekingees wordt bij momenten graag met rust gelaten. Maak duidelijk aan kinderen dat zij hem niet mogen lastigvallen als hij zich even terugtrekt in zijn mandje bijvoorbeeld.

Grootte

De schouderhoogte van een volwassen Pekingees hondje bedraagt ongeveer 20 cm. Het gewicht zal iets van een 4 à 5 kilo zijn.

Meer informatie over onze pups?

Hezestraat 110
3290 Diest
HK15212283
(0032) 13/29 36 13
info@hezehof.be
Privacy
MA 10:00 - 19:00
DI 10:00 - 19:00
WO 10:00 - 19:00
DO 10:00 - 19:00
VR 10:00 - 19:00
ZA 10:00 - 17:00
ZO 10:00 - 17:00