• 013 29 36 13

Pitbull

Beschikbare pups

Pitbull pups te koop

Goed nieuws! Wij hebben op dit moment prachtige Pitbull pups te koop.

Al onze Pitbull pups zijn minstens 8 weken oud wanneer ze het nest mogen verlaten. De beschikbare hondjes zijn gechipt, gevaccineerd en ontwormd. Ze worden allemaal verkocht met een Europees paspoort en twee jaar schriftelijke gezondheidsgarantie.

De foto's en video's die u ziet op onze website, zijn van onze eigen pups. Meestal zijn ze recent, maar u kan ons best even contacteren om te vragen welke puppy's nog beschikbaar zijn.

 

Over de Pitbull

Pitbull pups te koop. De Amerikaanse Pitbull Terriër wordt vaak gewoon "Pitbull" genoemd, maar in feite is dat geen erkend ras. Pitbull is een verzamelnaam voor de Amerikaanse Pitbull Terriër, Amerikaanse Stafford en Engelse Stafford. "Pit" verwijst daarbij naar "pit fighting", omdat dit soort honden vroeger gebruikt werd in hondengevechten. Ze zijn namelijk erg sterk en energiek. Toen hondengevechten werden verboden, veranderden deze rassen in trouwe en lieve gezinshonden.
Het vecht-verleden wordt soms nog wel misbruikt door criminelen, waardoor deze fantastische honden een slecht imago hebben op vlak van agressiviteit. In sommige landen is het zelfs verboden om één van de Pitbull-rassen te bezitten. Ontzettend jammer, want wie zijn hond met liefde opvoedt zal nog veel meer liefde terugkrijgen. Oorspronkelijk werd de Amerikaanse Pitbull Terriër gebruikt als boerderijhond, maar ook als beschermer van het gezin, juist omdat ze zo zorgzaam zijn voor kinderen. Een Pitbull zal zijn gezin tot de dood beschermen.

Vacht en verzorging

De korte vacht van een Amerikaanse Pitbull Terriër is glad en niet moeilijk te verzorgen. Het enige wat je moet doen is af en toe borstelen, om de dode haartjes te verwijderen. Er zijn veel verschillende kleuren mogelijk. Rood, chocoladebruin, blauw, zwart, wit, gevlekt, gestroomd,...

Opvoeding en beweging

De opvoeding van een Amerikaanse Pitbull Terriër moet zeer consequent gebeuren. Begin op tijd met trainen, want puppy's kan je nog makkelijk bijsturen. Eenmaal volwassen zal dit ras erg krachtig zijn en dan is het te laat om nog te corrigeren. Maar als je een Pitbull met liefde opvoedt, dan zullen er nooit problemen zijn. Sterker nog, het zijn ideale gezinshonden die perfect kunnen opschieten met kleine kinderen. De omgang met andere honden kan wel voor moeilijkheden zorgen, maar dat voorkom je door van kleins af aan te socialiseren.

Een Pitbull is erg actief en heeft veel beweging nodig. Ze houden ervan om te rennen en te ravotten in de tuin. Ook lange wandelingen en een spelletje apporteren vinden ze geweldig.

Grootte

Volwassen Pitbulls zijn ongeveer 45 tot 53 cm groot. Het gewicht bedraagt 16 tot 30 kilogram.

Meer informatie over onze pups?

Hezestraat 110
3290 Diest
HK15212283
(0032) 13/29 36 13
info@hezehof.be
Privacy
MA 10:00 - 19:00
DI 10:00 - 19:00
WO 10:00 - 19:00
DO 10:00 - 19:00
VR 10:00 - 19:00
ZA 10:00 - 17:00
ZO 10:00 - 17:00