• 013 29 36 13

Rottweiler

Beschikbare pups

Rottweiler pups te koop

Helaas, op dit moment hebben wij geen Rottweiler pups te koop.

Neem gerust contact met ons op, zodat wij u in onze wachtlijst kunnen plaatsen.
Op die manier kunnen wij u contacteren van zodra er nieuwe Rottweiler pups beschikbaar zijn.


Als er pups van dit ras te koop zijn, dan wordt deze pagina onmiddellijk bijgewerkt. Houd onze website dus zeker in de gaten.

Over de Rottweiler

Rottweiler pups te koop. De Rottweiler is een hondenras, vernoemd naar het Duitse stadje Rottweil. Vroeger was dit een belangrijke handelsplaats voor vee. De mensen die lange tochten moesten afleggen, merkten al snel dat de honden uit deze omgeving erg geschikt waren als veedrijvers. Ze werden "Rottweilers" genoemd en die naam gebruiken wij vandaag nog steeds. Het ras stamt af van de Molossers, dat waren grote waak- en vechthonden uit de Oudheid. De Romeinen gebruikten dat soort honden om vee te beschermen tegen beren, wolven en andere roofdieren.

De Rottweiler is van nature dus een echte werkhond. Vandaag kennen wij het ras als de ideale familiehond, die zijn gezin altijd zal beschermen. Daarnaast worden ze ook ingezet als politiehond, omdat hun sterke lichaam en karakter daarvoor geschikt zijn.

Vacht en verzorging

De vacht van een Rottweiler is erg dik en moet altijd zwart zijn, met roodbruine aftekeningen op het gezicht, borst en benen. De verzorging is vrij eenvoudig, af en toe borstelen is zeker voldoende. In de ruiperiode mag je de vacht extra aandacht geven door de losse haren met een speciale handschoen of borstel te verwijderen.

Opvoeding en beweging

Een Rottweiler kan dominant zijn, maar dat ligt dan vooral aan jezelf. In normale omstandigheden zullen deze honden zeer goed luisteren en bevelen opvolgen. Ze zijn oorspronkelijk gefokt als werkhond en dat betekent dat ze graag werken voor hun eigenaar. Ook de omgang met kinderen verloopt vlot, wanneer je van kleins af aan al begint met socialisatie. Hetzelfde geldt voor de relatie met katten en andere huisdieren. Een Rottweiler is erg trouw en intelligent. Laat je dus zeker niet afschrikken door zijn imposante uiterlijk. Dit ras is op alle vlakken fantastisch, mits een consequente opvoeding.

Rottweilers hebben best veel beweging nodig. Ze blijven altijd in jouw buurt, dus je kan ze af en toe onaangeleind laten rondrennen in het bos bijvoorbeeld. Spelen met een bal vinden ze misschien nog wel het leukst van allemaal, ga dus zeker af en toe naar buiten voor een spelletje apporteren!

Grootte

Rottweiler pups zullen al snel groot en breed worden. Volwassen reuen hebben een schofthoogte van ongeveer 61 tot 68 cm. Teven daarentegen hebben een schouderhoogte van zo'n 56 tot 63 cm.

Meer informatie over onze pups?

Hezestraat 110
3290 Diest
HK15212283
(0032) 13/29 36 13
info@hezehof.be
Privacy
MA 10:00 - 19:00
DI 10:00 - 19:00
WO 10:00 - 19:00
DO 10:00 - 19:00
VR 10:00 - 19:00
ZA 10:00 - 17:00
ZO 10:00 - 17:00