• 013 29 36 13

Teckel (ruwharig)

Beschikbare pups

Ruwharige Teckel pups te koop

Helaas, op dit moment hebben wij geen ruwharige Teckel pups te koop.

Neem gerust contact met ons op, zodat wij u in onze wachtlijst kunnen plaatsen.
Op die manier kunnen wij u contacteren van zodra er nieuwe ruwharige Teckel pups te koop zijn.


Als er pups van dit ras te koop zijn, dan wordt deze pagina onmiddellijk bijgewerkt. Houd onze website dus zeker in de gaten.

Over de ruwharige Teckel

Ruwharige Teckel pups te koop. De Teckel is afkomstig uit Duitsland, waar ze "Dachshund" worden genoemd. Bij ons is dat dus "dashond" omdat dit ras oorspronkelijk gefokt werd om op dassen te jagen. Met hun korte pootjes kunnen ze makkelijk door tunnels lopen. Zo konden ze dassen, maar ook hazen en fretten uit hun hol jagen. Ook vandaag worden deze hondjes nog ingezet tijdens de jacht, vooral in Europa. Maar ze fungeren hoofdzakelijk als huisdier. Ook in Noord Amerika zijn deze hondjes razend populair. Wat hen bijzonder maakt is hun lange lichaam met korte pootjes. Dat zorgde ervoor dat ze de bijnaam "sausage dog" hebben gekregen, wat "worsthondje" betekent.

Teckels bestaan in verschillende formaten. Er zijn standaard Teckels, maar ook Dwergteckels. De allerkleinste versie wordt Kaninchen Teckel genoemd. "Kaninchen" is het Duitse woord voor konijn. De kleinste exemplaren werden ingezet voor de jacht op konijnen, omdat zij makkelijker door de smalle tunnels konden lopen.

Vacht en verzorging

Er zijn drie verschillende vachtsoorten. De kortharige, de langharige en de ruwharige Teckel. Ruwharige Teckels hebben een harde vacht die bijna altijd wildkleurig is. Deze moet tweejaarlijks geplukt worden.

Opvoeding en beweging

Teckels zijn vaak eigenzinnig en soms wat onstuimig. Maar dat wil niet zeggen dat je deze honden niet veel kan aanleren. Sommige exemplaren luisteren van zichzelf erg goed, maar dat is niet altijd een garantie. Een consequente opvoeding is daarom belangrijk. Wie geen ervaring heeft met dit ras, kan zich laten begeleiden door een hondenschool.

Deze hondjes zijn erg vrolijk en spelen graag met iedereen. Voldoende beweging is belangrijk, want dit ras heeft de neiging om snel overgewicht te ontwikkelen. Een te zware Teckel is een ongezonde Teckel. Door hun korte pootjes is het belangrijk om hen geen trappen te laten lopen. Dat is namelijk heel slecht voor de gewrichten. Wie gaat wandelen moet zelf uitmaken of hij zijn Teckel onaangelijnd kan laten rondlopen. Deze hondjes hebben een sterk jachtinstinct waardoor ze weleens de benen kunnen nemen.

Grootte

De ruwharige Teckel komt voor in 3 verschillende formaten. Kaninchen Teckels hebben een borstomvang die kleiner is dan 30 cm. Dwergteckels hebben een borstomvang tussen 30 en 35 cm. Bij standaard Teckels is die omvang minstens 35 cm.

Meer informatie over onze pups?

Hezestraat 110
3290 Diest
HK15212283
(0032) 13/29 36 13
info@hezehof.be
Privacy
MA 10:00 - 19:00
DI 10:00 - 19:00
WO 10:00 - 19:00
DO 10:00 - 19:00
VR 10:00 - 19:00
ZA 10:00 - 17:00
ZO 10:00 - 17:00