• 013 29 36 13

Shiba Inu

Shiba Inu pups te koop

Goed nieuws! Wij hebben op dit moment prachtige Shiba Inu pups te koop.

Al onze Shiba Inu pups zijn minstens 8 weken oud wanneer ze het nest mogen verlaten. De beschikbare hondjes zijn gechipt, gevaccineerd en ontwormd. Ze worden allemaal verkocht met een Europees paspoort en twee jaar schriftelijke gezondheidsgarantie.

De foto's en video's die u ziet op onze website, zijn van onze eigen pups. Meestal zijn ze recent, maar u kan ons best even contacteren om te vragen welke puppy's nog beschikbaar zijn.

Over de Shiba Inu

Shiba Inu pups te koop. De Shiba Inu is een middelgroot hondenras, afkomstig uit Japan. Hij lijkt wel het kleine broertje van de Akita Inu, die ook uit Japan komt. Shiba Inu honden werden vroeger gebruikt voor de jacht en het drijven van vee, maar ook als sledehond. Ze zijn dus goed aangepast om in koude klimaten te leven. Het ras is erg populair geworden vanwege zijn mooie uiterlijk. Ze lijken een beetje op een kleine vos, door hun prachtige vachtkleur en spitse snuit. Een Shiba Inu is zeker geschikt als huishond. Ze hebben wel een goede opvoeding nodig, omdat ze nogal hevig zijn en soms een beetje eigenwijs.

Vacht en verzorging

De vacht van een Shiba Inu is niet moeilijk te verzorgen. Twee keer per jaar gaan ze wel ruien, waardoor je dagelijks de dode haren moet weg borstelen. Maar voor de rest ga je aan de korte vacht niet veel werk overhouden. Een Shiba Inu komt meestal voor in het beige, maar er zijn ook zwarte exemplaren. Een andere mogelijke kleur is wit, maar dat zie je niet zo vaak.

Opvoeding en beweging

Wie een Shiba Inu puppy koopt, moet zich ervan bewust zijn dat de opvoeding zeer consequent moet gebeuren. Als je niet genoeg tijd steekt in dit ras, dan gaan ze waarschijnlijk erg onafhankelijk worden. Ze zullen vaak hun eigen ding doen en commando's negeren. Maar wie wel voldoende tijd en geduld investeert, zal zeker en vast een fantastische hond in de plaats krijgen. Shiba Inu's zijn namelijk erg slim, dus je kan ze zeker het een en het ander aanleren. De omgang met kinderen en andere huisdieren verloopt vlot, zeker als je van jongs af aan begint met socialisatie.

De Shiba Inu heeft veel energie en die moet hij ook kwijt kunnen. Het is niet de ideale hond om op een appartement te leven, want ze zijn graag buiten. Als je dagelijks gaat wandelen, dan is er niet echt een probleem. Deze hondjes zijn zeker ook in staat om goede punten te scoren tijdens behendigheidswedstrijden en andere hondensporten.

Grootte

De schofthoogte van een volwassen Shiba Inu reu bedraagt 38 tot 41 cm. Bij teven ligt die hoogte tussen 35 en 38 cm.

Meer informatie over onze pups?

Hezestraat 110
3290 Diest
HK15212283
(0032) 13/29 36 13
info@hezehof.be
Privacy
MA 10:00 - 19:00
DI 10:00 - 19:00
WO 10:00 - 19:00
DO 10:00 - 19:00
VR 10:00 - 19:00
ZA 10:00 - 17:00
ZO 10:00 - 17:00