• 013 29 36 13

Shih Tzu

Beschikbare pups

Shih Tzu pups te koop

Goed nieuws! Wij hebben op dit moment prachtige Shih Tzu pups te koop.

Al onze Shih Tzu pups zijn minstens 8 weken oud wanneer ze het nest mogen verlaten. De beschikbare hondjes zijn gechipt, gevaccineerd en ontwormd. Ze worden allemaal verkocht met een Europees paspoort en twee jaar schriftelijke gezondheidsgarantie.

De foto's en video's die u ziet op onze website, zijn van onze eigen pups. Meestal zijn ze recent, maar u kan ons best even contacteren om te vragen welke puppy's nog beschikbaar zijn.

Over de Shih Tzu

Shih Tzu pups te koop. De Shih Tzu is een klein hondenras, afkomstig uit Tibet. Ze doen een beetje denken aan de Lhasa Apso, die dezelfde oorsprong heeft. Vroeger was de Shih Tzu een heilige hond, die enkel mocht gehouden worden in kloosters of door de koninklijke familie. In China werd het ras ook enorm populair vanwege zijn verbondenheid met het boeddhisme. De hond werd vernoemd naar xi shi, één van de vier Chinese schoonheden uit het Oude China. De kleine hondjes werden als geschenk gegeven aan reizigers en kwamen zo in Europa terecht.

De Shih Tzu is een lieve en speelse allemansvriend. Ze blaffen doorgaans erg weinig en kunnen makkelijk op een appartement gehouden worden. Deze vriendelijke hondjes kunnen goed om met kinderen en andere huisdieren.

Vacht en verzorging

De lange vacht vraagt veel verzorging. Om klitten te voorkomen moet u dagelijks kammen. Een dag overslaan kan natuurlijk geen kwaad, maar doe het toch op regelmatige basis. Om de haren uit de ogen te houden kan u een elastiekje gebruiken. U kan er ook voor kiezen om af en toe een trimsalon te bezoeken, zodat de vacht korter blijft. Dat bespaart uzelf heel wat moeite. Alle kleuren zijn toegestaan, zoals: beige, zwart, bruin met wit,...

Opvoeding en beweging

Een Shih Tzu moet consequent worden getraind, maar als je dat goed aanpakt, dan zal je de hond heel wat dingen kunnen aanleren. Soms zijn ze wat eigenzinnig, maar met het nodige geduld krijg je alles gedaan. Shih Tzu's zijn best gevoelig voor de intonatie van je stem, dus probeer niet te schreeuwen. Dat zal hen afschrikken en een tegengesteld effect creëren.

Dit kleine hondenras heeft niet echt veel beweging nodig. Een Shih Tzu is al snel tevreden met bijvoorbeeld een korte wandeling. Ze houden er wel van om te ravotten in de tuin en overal mee naartoe te gaan.

Grootte

De Shih Tzu is nooit hoger dan 27 cm. Het gewicht ligt bijna altijd rond 5 à 6 kilo.

Meer informatie over onze pups?

Hezestraat 110
3290 Diest
HK15212283
(0032) 13/29 36 13
info@hezehof.be
Privacy
MA 10:00 - 19:00
DI 10:00 - 19:00
WO 10:00 - 19:00
DO 10:00 - 19:00
VR 10:00 - 19:00
ZA 10:00 - 17:00
ZO 10:00 - 17:00