• 013 29 36 13

West Highland White Terriër

Beschikbare pups

West Highland White Terriër pups te koop

Helaas, op dit moment hebben wij geen West Highland White Terriër pups te koop.

Neem gerust contact met ons op, zodat wij u in onze wachtlijst kunnen plaatsen.
Op die manier kunnen wij u contacteren van zodra er nieuwe West Highland White Terriër pups beschikbaar zijn.


Als er pups van dit ras te koop zijn, dan wordt deze pagina onmiddellijk bijgewerkt. Houd onze website dus zeker in de gaten.

Over de West Highland White Terriër

Westie pups te koop. De West Highland White Terriër, of simpelweg Westie, is een klein wit hondenras dat afkomstig is uit Schotland. Ze werden vroeger gefokt om te jagen op muizen, ratten, konijnen, vossen of dassen. De Westie heeft waarschijnlijk dezelfde voorouders als de Schotse Terriër en Cairn Terriër. Maar het ras is ontstaan doordat men alle hondjes met een witte vacht apart wou fokken. Deze kleur hielp jagers namelijk tijdens de jacht, omdat ze hun witte hond goed konden onderscheiden van de prooi. West Highland White Terriërs hebben rechtopstaande oren en zijn razend populair geworden als gezinshondje.

Vacht en verzorging

Westies hebben een een dubbele vacht waarvan de bovenvacht erg ruw is. De ondervacht is zacht en kort. Je mag deze honden niet te vaak wassen omdat de harde bovenvacht anders te sluik wordt. Het is daarom beter om vuiligheid weg te kammen wanneer de hond droog is. Drie of vier keer per jaar moet de West Highland White Terriër geplukt worden.

De kleur is altijd wit, maar het zijn geen albino hondjes. De neus, lippen, nagels en voetzolen zijn namelijk altijd zwart. Ook de ogen moeten donker zijn.

Opvoeding en beweging

Als je stevig in je schoenen staat, dan is de Westie niet moeilijk op te voeden. Zoals alle terriërs hebben ze een sterk en temperamentvol karakter, maar met de juiste aanpak kan je ze alles aanleren. Aan intelligentie is er zeker geen gebrek. Een Westie kan soms wat ondeugend zijn, in zulke gevallen moet je consequent optreden.

West Highland White Terriërs hebben enorm veel energie en moeten die ook kwijt kunnen. Ze houden ervan om te ravotten in de tuin, met een balletje of ander speelgoed. Wanneer ze zich vervelen, durven ze weleens te graven. Dit heeft met hun jachtinstinct te maken en moet dan ook van kleins af aan worden afgeleerd.

Grootte

Een Westie zal ongeveer 28 cm hoog worden. Het lichaamsgewicht ligt bijna altijd tussen 6 en 10 kilo. Reutjes wegen meestal iets zwaarder dan teefjes.

Meer informatie over onze pups?

MA 10:00 - 19:00
DI 10:00 - 19:00
WO 10:00 - 19:00
DO 10:00 - 19:00
VR 10:00 - 19:00
ZA 10:00 - 17:00
ZO 10:00 - 17:00