• 013 29 36 13

Kuvasz

Kuvasz pups te koop

Goed nieuws! Wij hebben op dit moment prachtige Kuvasz pups te koop.

Al onze Kuvasz pups zijn minstens 8 weken oud wanneer ze het nest mogen verlaten. De beschikbare hondjes zijn gechipt, gevaccineerd en ontwormd. Ze worden allemaal verkocht met een Europees paspoort en twee jaar schriftelijke gezondheidsgarantie.

De foto's en video's die u ziet op onze website, zijn van onze eigen pups. Meestal zijn ze recent, maar u kan ons best even contacteren om te vragen welke puppy's nog beschikbaar zijn.
 
 
 
 

Over de Kuvasz

Kuvasz pups te koop. De Kuvasz is een Hongaarse Herdershond, die vooral werd gebruikt om kuddes vee te beschermen tegen gevaar van buitenaf. Zijn witte vacht was daarbij erg belangrijk, omdat de herder zo in het donker zijn hond kon onderscheiden van roofdieren. Bij ons is het ras vrij uniek, maar hier en daar zijn er mensen die de Kuvasz als gezinshond houden. Als waakhond is deze sterke hond erg geschikt. Hij is aanhankelijk tegenover zijn baas, maar niet echt afhankelijk. We zien de Kuvasz vooral als een zelfstandig ras. Omdat de Kuvasz een onafhankelijke hond is, kan hij zichzelf ook relatief makkelijk bezighouden. Ideaal voor mensen die regelmatig lange uren van huis zijn.

Vacht en verzorging

De witte vacht is zeer dik en golvend tot licht krullend. Hiermee is de hond beschermd tegen alle weersomstandigheden. In de ruiperioden gaat de Kuvasz best veel haar verliezen. Veel borstelen is dan de boodschap.

Opvoeding en beweging

De Kuvasz heeft niet ontzettend veel beweging nodig, maar wie niet al te groot woont, doet er toch goed aan om vaak te gaan wandelen. Bij de opvoeding is het vooral belangrijk om stevig in je schoenen te staan. Als baas moet je consequent zijn, anders gaat deze dominante hond over je heen lopen. Wie voldoende tijd investeert, zal veel gedaan krijgen van deze intelligente hond. Ook de omgang met kinderen verloopt goed, zeker omdat een Kuvasz sterk is en tegen een stootje kan. De hond is wel beschermend voor zijn eigen gezin, dus let op wanneer er bijvoorbeeld vriendjes komen spelen.

Grootte

Kuvasz pups worden op volwassen leeftijd 65 tot 75 cm. Het is dus een zeer groot hondenras.

Meer informatie over onze pups?

MA 10:00 - 19:00
DI 10:00 - 19:00
WO 10:00 - 19:00
DO 10:00 - 19:00
VR 10:00 - 19:00
ZA 10:00 - 17:00
ZO 10:00 - 17:00
Feestdagen: 10:00 - 17:00